FAQ

In veel gevallen is het voordeliger om een hypotheek met NHG af te sluiten. Om voor NHG in aanmerking te komen moet je aan een aantal criteria voldoen. Een voorwaarde is bijvoorbeeld dat de aankoopsom van de woning niet hoger mag zijn dan 245.000,- euro. De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je vertellen of NHG tot de mogelijkheden behoort.

Dat wordt per aanvraag beoordeeld. Voor ondernemers wordt wel een opslag op het tarief berekend. De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je vertellen of je via de online hypotheekadviseur je hypotheek kan afsluiten.

Ook gepensioneerden kunnen nog een hypotheek afsluiten. Dit is afhankelijk van de hoogte van je pensioenvoorziening, eventuele schulden en vermogen. De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je informeren of een hypotheek tot je mogelijkheden behoort.

Een studieschuld telt minder zwaar mee dan een schuld van een kredietverstrekker. In veel gevallen is een studieschuld goed te combineren met je hypotheek. De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je informeren over je mogelijkheden.

In de meeste gevallen is het mogelijk om ondanks je restschuld toch een nieuwe hypotheek af te sluiten. De hypotheekadviseur kan aan de hand van je persoonlijke situatie je informeren over de mogelijkheden.

Een hypotheek afsluiten is een grote beslissing, een beslissing die jaren impact heeft op je financiële huishouding. Kun je zelf alles goed digitaal aanleveren en hou je van het online gemak, maar wil je toch door een deskundig hypotheekadviseur worden geadviseerd?
Dan kun je bij ons terecht!

Het advies vindt plaats via de webcam. Via het scherm kunnen er documenten digitaal worden ondertekend. Na het adviesgesprek vragen we de hypotheekofferte aan en start het bemiddelingsproces. Er zal contact met je worden opgenomen voor het tekenen van de offerte en het aanleveren van documenten. Documenten moeten digitaal worden aangeleverd, dit zal meestal in PDF formaat moeten worden aangeleverd.

Bij het kennismakingsgesprek kun je besluiten om met ons verder te gaan. In dat geval ontvang je van ons via de mail een vragenlijst. Aan de hand van de vragenlijst en de analyse stellen we een financieel plan op waarbij we rekening houden met jouw wensen en mogelijkheden. Op basis van het financieel plan kunnen we de juiste hypotheek selecteren.

De online hypotheekadviseur is erkend financieel adviseur volledig onafhankelijk en bemiddelt voor meerdere geldverstrekkers. Je kunt dus meerdere aanbieders met elkaar vergelijken en bij de voor jou best passende aanbieder je hypotheek afsluiten.

De kosten voor het hypotheekadvies en bemiddeling van de hypotheek zijn vanaf 949,-. Dit is het tarief voor een particuliere starter. Heb je al een keer een woning gekocht of ben je ondernemer dan hanteren we een opslag. Je hoeft pas te betalen bij de notaris als je de sleutel ontvangt van je nieuwe woning. We zijn echt onafhankelijk en ontvangen geen provisie.

Ja, voor het hypotheekadvies heb je een eigen hypotheekadviseur. Al je vragen met betrekking tot je hypotheekaanvraag kun je aan je hypotheekadviseur stellen.

Een afspraak maken is mogelijk via het contactformulier op de website of door een e-mail te sturen. Ook is het mogelijk om telefonisch contact met ons op te nemen om een afspraak te maken

Als je een woning hebt gekocht dan duurt het over het algemeen 5 tot 6 weken voordat de definitieve offerte wordt uitgebracht. Als de definitieve offerte wordt uitgebracht dan is de hypotheek in principe rond. De precieze tijdsduur is afhankelijk van de doorlooptijd van de gekozen geldverstrekker. Het belangrijkste is het compleet en tijdig aanleveren van alle benodigde documenten.

Dit is afhankelijk van de gemeente waar je de woning gaat kopen. Per gemeente wordt bepaald of ze een starterslening verstrekken en wat de spelregels zijn. Je kunt hiervoor het beste de website van het stimuleringsfonds Volkshuisvesting (https://www.svn.nl – link SVN) raadplegen. Hier staan de gemeenten geregistreerd waar startersleningen worden verstrekt en wat de betreffende spelregels van de gemeente zijn

De starterslening is een lening naast je afgesloten hypotheek. Als je voor het eerst een huis koopt en je hebt onvoldoende financiele middelen om de woning te financieren, dan is het soms met behulp van een starterslening mogelijk om alsnog de aankoop van de woning te realiseren.

Als je een negatieve BKR registratie hebt, dan is het niet mogelijk om een hypotheek af te sluiten. De instellingen waar wij mee werken verstrekken geen hypotheek bij een negatieve BKR registratie.

Geldverstrekkers